Monday, November 1, 2021

Detentiedak op eerste editie vakbeurs Daken & Zaken 2021.

Op donderdag 11 november is Detentiedak aanwezig op de eerste editie van Daken & Zaken. Deze dakenvakbeurs is een nieuw evenement voor de platte en hellende dakenbranche, en vindt plaats in de Gorinchemse evenementenhal ‘Next Level’. Tijdens deze relatiebeurs presenteert Detentiedak haar innovatieve, waterbufferende groendakconcept; een unieke oplossing voor klimaatadaptief en duurzaam bouwen. Tijdens Daken & Zaken is het Detentiedak-team te vinden op standnummer 177.

Data en tijden Daken & Zaken 2021

Donderdag 11 november 2021: 10.00 – 20.00 uur

Locatie: Evenementenhal Gorinchem ‘Next Level’ – stand 177

Bestel uw ticket hier: dakenenzaken.nl

Detentiedak: een innovatief en bewezen groendakconcept voor waterbuffering

Ons klimaat verandert. Dit leidt tot een toename van extreme weersomstandigheden, zoals steeds vaker voorkomende hevige regenbuien. Om overstromingen en waterschade door extreme neerslag te voorkomen, is het Detentiedak ontwikkeld; een innovatief en bewezen effectief groendakconcept opgebouwd uit vier unieke lagen, dat toepasbaar is op daken met een dakhelling tot maximaal 2°. Door de unieke lichtgewichtopbouw is het systeem ook geschikt voor bestaande gebouwen.

Waarom kiezen voor Detentiedak?

Eén van de belangrijkste redenen om voor een Detentiedak te kiezen, is het feit dat regenwater in de groendakopbouw wordt gebufferd en uiteindelijk vertraagd wordt afgevoerd richting de hemelwaterafvoer. Het regenwater wordt dus daar opgevangen en vastgehouden, waar het als eerste valt. Zelfs in verzadigde toestand is het Detentiedak in staat om het regenwater volledig te bufferen en gecontroleerd af te voeren. De watervertraging kan hierbij oplopen tot wel 24 uur. Zo wordt het rioolstelsel ontlast gedurende hevige stormen, waardoor de kans op overstroming wordt gereduceerd. Het Detentiedak kan voldoen aan de waterparagraaf en is daarmee een waardevolle oplossing in de strijd tegen overtollig regenwater.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het groendakconcept Detentiedak? Kom dan op 11 november een kijkje nemen op stand 177 tijdens Daken & Zaken. Of neem contact op met onze adviseurs. Zij helpen u graag verder en kunnen ook een waterberekening voor uw project uitvoeren!

Sjors-Wessels.jpg

More information?

Sander Scheper would love to help you out!

+316 1516 3402